Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2008

Μαρία...

Έψαχνα να βρω πληροφορίες για τη Μαρία τη Μαγδαληνή για να γράψω αυτή την ανάρτηση. Και όμως... Άλλο έψαχνα και άλλο βρήκα.
Σύμφωνα με ιστοσελίδες (πχ. εδώ) παρατηρείται μία σύγχηση μεταξύ της Μαρίας της Μαγδαληνής και άλλων γυναικών με το όνομα Μαρία.
Η μία ιστορία λέει ότι η Μαρία η Μαγδαληνή ήταν η πόρνη που άλλαξε και στράφηκε στο Θεό και Τον υπηρέτησε.
Η άλλη ιστορία λέει ότι τη Μαρία τη Μαγδαληνή τη γιάτρεψε ο Κύριος από 7 αμαρτίες.
Και στις 2 εκδοχές όμως η Μαρία η Μαγδαληνή ήταν μια γυναίκα που αμάρτησε και κατάφερε να στραφεί στο Θεό και να της δώσει μια θέση κοντά Του.
Ξέρω ότι διαβάζεις το blog μου.
Ο σκοπός της ανάρτησης αυτής είναι απλά να δεις ότι υπάρχουν παραδείγματα, στην ιστορία, ανθρώπων που ξεκίνησαν σαν εσένα ή χειρότερα από εσένα και κατάφεραν να φτάσουν πολύ ψηλά με ειλικρινή μετάνοια. Πιστεύω σε εσένα ότι θα τα καταφέρεις. Δεν έχω ξαναδεί άτομο να πιστεύει τόσο γρήγορα στον Θεό ξανά. Να παραδέχεται ειλικρινά το λάθος του. Να αντιμετωπίζει την αλήθεια και αντί να βάζει τα κλάμματα, να σφίγγει τη γροθιά του και να σκέφτεται "είναι δύσκολο αλλά θα τα καταφέρω!".
Θυμάσαι όταν μου έλεγες "Γιατί να με βοηθήσεις; Γιατί να με βοηθήσεις πάλι εσύ;". Πλέον δε χρειάζεσαι τη βοήθειά μου. Άνοιξες τα φτερά σου και ξεκίνησες το ταξίδι σου. Έχεις όλα τα εφόδια . Δε με χρειάζεσαι πλέον. Και χτες μου είπες ότι φοβάσαι γιατί είσαι μόνη σου. Εσύ και Εκείνος.
Έχεις Εκείνον! Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν πολλούς αλλά όχι Εκείνον! Όπως και να έχει, στα υπόγεια είναι η θέα. Να το θυμάσαι. Θα θαυμάσεις το πώς από το, φαινομενικά, πιο μαύρο σκοτάδι, μπορείς να ανακαλύψεις την ύπαρξη του φωτός. Και ο λόγος; Οι άνθρωποι ό,τι διαφέρει το φοβούνται. Και αυτό από αντίδραση προσπαθεί να σωθεί. Με όποιον τρόπο μπορεί. Κι αν σε κατακρίνουν για τις παρέες σου, να θυμάσαι τι είπε ο Χριστός όταν τον ρώτησαν γιατί τρώει κάτω από την ίδια στέγη με τους αμαρτωλούς! Δε θυμάμαι ακριβώς τη φράση αλλά ήταν περίπου "Ο υγειής άνθρωπος δε χρειάζεται γιατρό. Ο ασθενής χρειάζεται". Αρκεί φυσικά να προσπαθείς να τους δείξεις το Φως Του. Αλλά έχεις καλό οδηγό οπότε δε σε φοβάμαι. Έχεις οδηγό τον Ίδιο. :)

Δεν υπάρχουν σχόλια: