Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2008

Κλασικός Παναγιώτης...

Σαν κλασικός Προάγγελος/Vensires/Cantos/Soulitude/Παναγιώτης που ενδιαφέρεται να γνωρίζει τους ανθρώπους που του έδειξαν ενδιαφέρον...είδα ότι είχα σχόλια στο blog μου από κάποιο άτομο. Πέρα από τον Evris και καμιά φορά τον Δημητρό, δεν ήξερα πως είχα άλλους αναγνώστες της σελίδας μου. Και μάλιστα τακτικούς...

Και κάπου εδώ θέλω να σε χαιρετήσω και να σου αφιερώσω αυτή την ανάρτηση Ag'o

Γράφεις στο προφίλ σου "...είμαι λίγο τρελή(ή χαζή)"...
Θυμάμαι από μικρός τη γιαγιά μου να μου λέει ότι "οι τρελοί δεν καταλαβαίνουν πως είναι τρελοί".
Όμως τι είναι πράγματι τρέλα;
Μερικά παραδειγματα:
  • Έξω βρέχει και εσύ αντί να κάτσεις μέσα στο σπίτι, προτιμάς να βγεις έξω και να τρέξεις ή να χορέψεις στη βροχή.

  • Θυμάμαι τη μάνα μου να λέει συχνά "Μην περιμένεις να νοιαστεί κανείς για εσένα" ή "Μην περιμένεις να κάνει κανείς πράγματα για σένα". Επειδή πολλοί άνθρωποι σκέφτονται έτσι, προτίμησα να νοιαστώ εγώ για τους άλλους και να κάνω εγώ πράγματα για αυτούς. Αφού δεν το κάνουν εκείνοι, όπως λέει, θα το κάνω εγώ.

  • Σου αρέσει κάποιος/κάποια και ενώ ξέρεις πως δε θα γίνει κάτι γιατί δε του αρέσεις, πας και του λες ότι ενδιαφέρεσαι.


  • Τα 3 παραπάνω είναι μόνο μερικά παραδείγματα "τρέλας". Και όμως...
    Το πρώτο παράδειγμα με τη βροχή δείχνει μάλλον αγάπη για τη φύση και ότι σου αρέσει να τη νιώθεις, παρά τρέλα.
    Το δεύτερο... Είναι τρέλα κατά κάποιους. Κι όμως την πράξη αυτή πολλοί ανταποκρίνονται και την επιστρέφουν με τον τρόπο τους. Άρα έχει θετικό αποτέλεσμα και για τους άλλους.
    Το τρίτο... Όπως συζητούσαμε και με ένα φίλο μου στις 5 το ξημέρωμα..."Σε παιχνίδι μπορεί να χάσεις. Το θέμα είναι να έχεις το θάρρος να παίξεις".

    Είναι χαζομάρα να ονειρεύεσαι; Είναι χαζό να αγαπάς όταν οι άλλοι δε σε αγαπούν; Είναι χαζό να είσαι αυθόρμητη, ενώ οι πάντες γύρω σου κινούνται και ζουν με "στημένες φάσεις"; Είναι πράγματι χαζό να σκέφτεσαι ότι μπορείς να κάνεις εσύ την αλλαγή;
    Ένα απλό παράδειγμα έχω...Βάλε μια μάσκα και βγες στο δρόμο και άρχισε να κάνεις τη δουλειά της αστυνομίας. Να πιάνεις δηλαδή κακοποιούς. Σε μερικές μέρες θα διαπιστώσεις ότι κι άλλοι(νέοι κυρίως) θα πάρουν παράδειγμα από την πράξη σου. Θα γεμίσει ο κόσμος "σουπερ-ήρωες"(καμία σχέση με την έννοια του "ήρωας" βέβαια).
    Θα μου πεις "καλά κι εσύ πού το ξέρεις;"... Απλώς έχω διαβάσει Καρυωτάκη... Και όταν αυτοκτόνησε, έγινε ολόκληρος πανικός όταν από όλη τη χώρα άρχισαν να αυτοκτονούν οι νέοι για να αποδείξουν την αγάπη τους στην αγαπημένη τους. Ή τουλάχιστον έτσι θεωρούνταν την εποχή εκείνοι.
    Τι είναι πράγματι τρέλα; Τι χαζομάρα;
    Χαζομάρα είναι να πέφτεις με όλο σου το σώμα με φόρα πάνω σε καινούριο καναπέ που αγόρασαν μόλις οι φίλοι σου στο σπίτι τους.
    Η τρέλα είναι να ξεκινήσεις την κίνηση αυτή αλλά χωρίς να την ολοκληρώσεις φυσικά. Απλά για να τρομοκρατήσεις τους φίλους σου και να γελάσετε.
    Θέλω και τη γνώμη σου Ag'o. Όταν έχεις όρεξη

    3 σχόλια:

    argy είπε...

    εγώ ήθελα απλά να δηλώσω ότι κουβαλάω μια θετικη ενέργεια...αλλά μ'άρεσε ο τρόπος που το ανέλυσες..αυτό το 3 όμως...σπάνια το κάνω,αλλα ντρέπομαι κιόλας...ο καθένας εκφράζει αλλιώς την τρέλα του...την αντιλαμβάνετε αλλιώς...μ' άρεσε πάντως ο τρόπος που την αντιλαμβάνεσαι εσύ.. (δεν είμαι ακόμα τακτική αναγνώστρια,αλλά σκοπεύω να γίνω :Ρ) χαιρετούρες!!!

    Ένα παιδί / Ένας άνθρωπος (Προάγγελος) είπε...

    Ό,τι θετικό το κρατάμε ζωντανό ag'o :)
    Παλαιότερα όταν τα ανέλυα τα πράγματα με απέπαιρναν όσοι με άκουγαν. Χαίρομαι λοιπόν που βρήκα μια υποστηρίκτρια :) Έστω μέσω internet :) Και να κάνεις ό,τι θέλεις! Άλλωστε το μυαλό έχει τόση δύναμη ώστε να μπορεί να δημιουργεί και τα εμπόδια που το περιορίζουν. Σκέψου το ;)

    argy είπε...

    ναι,και γω προσπαθώ να το αναστώ όποτε αυτοκτονεί...μην ανησυχείς,οι απόψεις είναι για να λέγονται,ακόμα κι αν δεν είναι αρεστές σε όλους...