Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2008




Το παραπάνω βίντεο το είχα δει και προ 7μήνου.
Σήμερα το ξαναείδα. Όχι όλο. Η αρχή του όμως ήταν αρκετή για να το φέρω ξανά στο μυαλό μου. Και θυμάμαι τα λόγια του Πατέρα Παΐσιου. Τόσες φορές προσπάθησε ο Διάβολος να κυκλώσει τη γη αλλά ο Θεός του χαλάει τα σχέδια. Και τελικά ξέρεις τι συνειδητοποιώ; Ότι δεν του χαλάει ο Θεός τα σχέδια μόνος Του. Τα σχέδια του χάλανε κάποιοι άνθρωποι που κάθε βράδυ προσεύχονται στο Θεό και τον ευχαριστούν που ζήσανε και αυτή τη μέρα. Τον ευχαριστούν που έχουν ένα σπίτι. Τον ευχαριστούν που και σήμερα βρήκαν ένα μέρος να κοιμηθούνε. Τον ευχαριστούν που ο κόσμος υπάρχει ακόμη και δίνεται έτσι η ευκαιρία σε όλους να μετανοήσουν αργά ή γρήγορα. Τον ευχαριστούν που ο Θεός τους βοηθάει να είναι ταπεινοί και γαλήνιοι.
Τα σχέδια του χαλάνε κάποιοι άνθρωποι που κάθε πρωί προσεύχονται στο Θεό και Τον ευχαριστούν που ξημέρωσε η μέρα. Τον ευχαριστούν που, ακόμη κι αν δεν έχουν κανέναν, θα βρουν ένα, έστω άγνωστο, άνθρωπο στο δρόμο να του πουν "καλημέρα" χαμογελώντας. Τον ευχαριστούν που είπε στους ανθρώπους να μην ανησυχούν για το αύριο και να το εμπιστεύονται σε Εκείνον. Τον ευχαριστούν που μας έχει υποσχεθεί ότι θα κερδίσει τη μάχη απέναντι στο διάβολο. Τον ευχαριστούν που ο θάνατος θα τους πάρει κάποια στιγμή. Γιατί με το θάνατο φεύγει κι η αμαρτία. Τον ευχαριστούν που η Παναγία δεν πέθανε. Τον ευχαριστούν που τους έδωσε το γιο Του για να μας σώσει.
Τα σχέδια του χαλάνε κάποιοι άνθρωποι που κάθε μεσημέρι προσεύχονται στο Θεό και Τον ευχαριστούν που είναι ακόμη ζωντανοί. Τον ευχαριστούν που έχουν κάπου να επιστρέψουν μετά τη δουλειά. Τον ευχαριστούν που,για κάποιους από αυτούς,αυτό το "κάπου" είναι η δική τους οικογένεια. Τον ευχαριστούν που Εκείνος τους γεμίζει σιγουριά ότι το αύριο θα είναι θέλημα Θεού.
Κι όλοι αυτοί οι άνθρωποι, με τις προσευχές τους όλες τις ώρες της ημέρας, ενώνουν τα διάφορα σημεία της γης. Και όπου είναι δύο που αγαπούν το Χριστό, Αυτός είναι κοντά τους. Όταν ενώνεται όλη γη υπό την καθοδήγησή Του όμως τι άραγε να συμβαίνει;

ΥΓ:Μακάρι να μπορούσα να διανοηθώ να σκεφτώ τη φράση "Υπάρχουμε κάποιοι ανθρωποι..."

Δεν υπάρχουν σχόλια: