Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2008

Ημέρα αφιερωμένη στους ανθρώπους με αναπηρία

Kyrie Savopoule kalimera sas,
Diavassa gia sas apo tin istoselida tis Ossur. Tin edixa kai ston yio mou kai entipossiastike kai aftos.
Prin apo ena hrono, 31 martiou tou 2007, eno vriskomastan sto kentro ton Vrixellon oifogeniakos, pano sto pezodromio, mas htipisse ena aftokinito. O yios mou, pou itan tote 4 eton, kai ego hassame o kathanas mas ena podi. Ekoinos kato apo to gonato, ego epano.
Den ton eida treis oloklires evdomades giati mas eihan se dyo diaforetika apomakrismena nossokomia tis polis kai ego eimoun stin entatiki gia 2 evdomades. Otan tou milissa tin proti fora, meta apo treis evdomades, mou eipe : mpampa, otan den tha eisai pia nekros, tha ertheis na me deis.
Zoume sto Strasvourgo, kai prospathoume siga siga na xanakanoume mia osso ginete fissiologiki zoi. Hanomaste ligo stin plithora prosthetikon, kai ilikon pou mas protinoun kai akoma den gnorizoume pola atoma san emas. Se mia mikri poli san to Strasvourgo, o yios mou, pou ton lene kai efton Odyssea, den ehei polous filous kai kyrios maidia san afton. Omos prin apo dyo evdomades kairedisse to proto tou kypelo sto Ice hockey.
Tha heromoun poly na sas gnorissoume kai na mas dossete kapies symvoules gia tin poria.
Kalo Pasha
Na 'stai kala.
Spyros Tsovilis

και η απάντηση...

καλημέρα σας , αγαπητέ Κύριε Σπύρο
Κυριακή πρωί με την γυναίκα μου κ τον τρίχρονο Ορφέα μου,η μόνη χαλαρή μέρα της εβδομάδας,ετοιμαζόμαστε για πρωινό κι εγώ απολαμβάνω τις ευλογίες της πατρότητας
και ξαφνικά το μύνημά σας άγγιξε της καρδιές μας...για μια στιγμή βούρκωσα σκεφτόμενος τον μικρό Οδυσσέα να τα καταφέρνει στο ice hokey!
σας ευχομαι πρωτίστος να έχετε ψυχοσυναισθηματική υγεία και σωματική δύναμη για να ανταπεξέλθετε στις δυσκολίες της καθημερινότητας...η άθληση και ιδιαίτερα η εκγύμναση του κολοβόματος είναι πρωταρχικής σημασίας...εμένα για παράδειγμα με βοήθησε τα μέγιστα το κολύμπι εξαρχής στις ωραίες παραλίες της Χαλκιδικής κ αμέσως μετά το ευεργετικό ποδήλατο...το περπάτημα κ το τρέξιμο μπορεί να γίνει οδυνηρό,ιδιαίτερα τις παλαιότερες εποχές όταν η τεχνολογία δεν είχε ακόμη εφεύρει το κάρμπον και τις σιλικόνες..από αυτήν την άποψη "είστε τυχεροι" διότι μπορείτε να απολαύσετε τα τεχνολογικά/επιστημονικά επιτεύγματα στον τομέα των προσθετικών μελών..θα είμαι στην διάθεση σας όποτε νομίζεται για κάποια απορία σας ή ερώτηση,να ναι καλά το ιντερνετ...παρόλα αυτά πιστεύω ότι θα ήταν πολύ καλύτερα αν μπορούσατε να επισκεφθείτε κάποια στιγμή την όμορφη Κρήτη , με τον Οδυσσέα ,για να συνδιάσεται διακοπές κ δραστηριότητες, να γνωρίσεται συνέλληνες με ακρωτηριασμούς κ να απολαύσεται διακοπές κ ήπιες δραστηριότητες μαζί μας..τότε θα μπορούσα να είμαι κ πιο αποτελεσματικός σ ότι αφορά στην "πορεία προς την χειραφέτηση" σας..
πάντως προτιμήστε ανεπιφύλακτα , ιδιάιτερα για τον Οδυσσέα την OSSUR που είναι πολύ μπροστά σε σχέση με άλλες εταιρείες...ελπίζω να έχεται κάποια κοινωνική ασφάλιση ικανή να σας υποστηρίζει, γιατί ο μικρούλης θα πρέπει να αλλάζει θήκες , πέλματα πολύ τακτικά για τα επόμενα χρόνια...πέρα από την εταιρεία πολύ σοβαρός παράγοντας είναι αυτός του ορθοτεχνίτη από τον οποίο εξαρτάσαι...εγώ είχα πολλά προβλήματα λόγω των διάφορων τεχνιτών που προσπαθούσαν να με περιορίσουν χωρίς να μπορούν να ακούσουν τις πραγματικές ανάγκες μου μέχρι που γνώρισα πριν 3 χρόνια τον κύριο Χρ.Κυφίδη που προέρχεται από 3 γενιές ορθοτεχνιτών από την Κωνσταντινούπολη...με τον Χρήστο είμαστε πια φίλοι καρδιακοι και επισκέπτεται τακτικά την Κρήτη για να εξυπηρετήσει όλους αυτούς τους συναδέλφους με ακρωτηριασμό που με έχουν προσεγγίσει με σκοπό την καλυτέρευση της ζωής τους.Διοργανώνω κατα περιόδους ένα είδος camp για ακρωτηριασμένους, μια εβδομάδα που περιλαμβάνει πολύ κολύμπι κ sea volley αλλά κ beach volley,,ήπιες απολαυστικές ποδηλατοβόλτες,και πεζοπορικές διαδρομές,ξεναγήσεις κ πάνω από όλα αλλληκεπίδραση κ εξοικείωση με την αναπηρία αλλά και με τις δυνατότητες που έχουμε να εξελιχθούμε κ να γίνουμε πρότυπα θέλησης για την ευρύτερη κοινωνία κ ιδιαίτερα στα παιδιά του κοσμου.
θα επισυνάψω κάποιο υλικό να διαβάσεται κ κάποιες φωτο για τον Οδυσσέα και σας προσκαλώ από τώρΑ ΣΤΟΝ ΕΤΉΣΙΟ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΌ ΜΑΡΑΘΏΝΙΟ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΏΝΩ κάθε χρόνο είτε στην Κύπρο είτε στην Ελλάδα είτε κ στις δύο χώρες ,με σκοπό την ενημέρωση/ευαισθητοποίηση για τα τροχαία ατυχήματα αλλά κ για τα ευεργετικά οφέλη της άθλησης στην διάπλαση του χαρακτήρα και στην σωματική υγεία.
τους θερμότερους χαιρετισμούς και ευχές σε σας κ την οικογένεια σας από εμένα την Ναταλία, τον μικρό μου γιο Ορφέα κ τον μεγάλο γιο τον Διόνυσο!!!
και ελπίζω ο μικρός Οδυσσέας να ξεπεράσει σύντομα τον εφιάλτη που κάποιος ασυνείδητος του προκάλεσε
πάντα στην διάθεση σας
Οδυσσέας

Πηγή>>>

Δεν υπάρχουν σχόλια: